Programok

Díszpolgáraink

Kitüntetettjeink


Művelődési Ház


A Művelődési Ház Mindszentgodisa központjában található! Az alsó szinten található a mozgókönyvtár, a családgondozói szolgálat, bolt, italbolt és a Hungária Takarék egyik kirendeltsége. Művelődési Házunk a helyi kulturális élet színtere, amelyben helyet kapott egy kb. 100 főt befogadó nagyterem – melyben sport és kulturális rendezvényeket, bálokat tartanak – egy kisebb terem, ahol polgári házasságkötéseket tartanak, ezen kívül az emeleten található egy baba-mama szoba is, amit a fiatal kismamák előszeretettel látogattak, egy fodrász műhely, illetve a Német Nemzetiségi Önkormányzat irodája is. A 70-es évek elején a felsőmindszenti településrész központjában épült Művelődési Ház – a néhány évvel ezelőtti emeleti ablakcserét kivéve – sokáig nem került felújításra. Az alsó szint acélkeretes, egyrétegű külső nyílászáróin és a hőszigetelés nélküli falakon keresztül az épület jócskán fűtötte a környezetét. 2009-ben az akkori képviselőtestület pályázatot nyújtott be a Mecsek-Völgység Hegyhát Egyesületen keresztül az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyének keretében falumegújításra és fejlesztésre szánt támogatására, és a pozitív válasz 2011 májusában érkezett meg. A 16 millió forintos költségvetésből az épület minőségi cseréptetőt, külső hőszigetelést és esztétikus színezést kapott, továbbá az alsó szinten energiatakarékosra cserélték a korszerűtlen nyílászárókat.


Programok a Művelődési Házban:

  • az érdeklődő tanulók hetente Nagy Béla cigány-oktató segítségével betekintést nyernek a cigányság zenei és tánckultúrájába. Ezek az oktatások a Művelődési Ház nagytermében zajlanak kedd délután 14.00 és 15.30. között.


  • A komlói Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény lehetőséget biztosít az iskolának, hogy hetente - pénteken délután – a tanulók néptánc oktatásban részesüljenek. Ezek oktatásának is a Művelődési Ház ad helyet. A kisebb korosztály oktatása 13.00-13.45 között, a nagyobb korosztály oktatása pedig 13.45 és 15.30 között történik.


  • Minden hónap negyedik vasárnapján délután a Komlói Református Gyülekezet szórványgyülekezetben tart szentmisét 14.00-kor


  • A Művelődési Ház a téli időszakban, illetve rossz idő esetén előzetes bejelentkezés alapján árusítóhelyként is funkcionál


  • Minden hónap második keddjén, szintén téli időszakban illetve rossz idő esetén a nyugdíjasklub tart összejövetelt 15.00-tól!

Letöltések

Nyomtatványok

Linkek

Miserend

Május

Műv. Ház

Birkózó edzés

Hétköznap

17:00 - 18:00

Látogatók

Látogatók online: 2

Copyright 2013-2020 Mindszentgodisa | www.mindszentgodisa.hu | Minden jog fenntartva!