Programok

Díszpolgáraink

Kitüntetettjeink


Közlemény


Mindszentgodisa Község Önkormányzata az Agrárminisztérium 2019. évi, a zártkert besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, INFRASTRUKTURÁLIS HÁTTERÉT BIZTOSÍTÓ FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSÁRA (ZP-1-2019) me4gnevezésű felhívására benyújtott pályázata alapján 7 103 552Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban (2259-8/2019/HERMAN) részesült, amelyből az alábbi tevékenységek megvalósítása tervezett:

A projekt elsődleges célja a Mindszentgodisa Községi Önkormányzat által 2017-ban elkezdett zártkerti revitalizációs program folytatása a termésbiztonság komplex növelése érdekében.

A projekt megvalósításának célterületei:

  •     
  • A     2. célterület keretében a Mindszentgodisa zártkert 712 hrsz     ingatlanon 1 db 30 m mély talajvíz kút kerül kiépítése,     tervezetten évi 250-250 m3/év vízkivételi kapacitással.     Beszerzésre és telepítésre kerül az ingatlanon 1-1 szivattyú     és földbe telepített 3 m3-es tartály is.     

        
  • A     4. célterület keretében 4 blokkban összesen 2500 fm vadkerítés     és 8 db kapu kerül telepítésre.

A fejlesztés eredményeként öntözhetővé váltak a 2017-ben telepített gyümölcs és szőlő ültetvények, ami növeli a termésmennyiséget és megelőzhetővé válnak a térségben gyakori vadkárok.

A projekt mintaként szolgálhat a lakosság számára is, hogy minél nagyobb mértékben újra hasznosítva legyenek a zártkerti ingatlanok Mindszentgodisán.

A pályázati program megvalósítása során a vadkerítés elkészítésében, az oszlopok leállítása és a drótháló telepítése során tervezetten önkéntesek és közfoglalkoztatottak kerülnek bevonásra, s együttműködünk helyi szervezettel, mint az Aranyborjú Földtulajdonosi Vadásztársasággal, amely biztosította a vadkerítés nyomvonalának vadbarát kialakításának kijelölését, valamint az egyesületi tulajdonban lévő eszközök térítésmentes biztosítása, önkéntesek toborzása tekintetében a Mindszentgodisáért Egyesülettel.  


Mindszentgodisa, 2019. november 29. 


Nagy Bernadett

polgármester


Közlemény


Mindszentgodisa Község Önkormányzata az Agrárminisztérium 2019. évi, a zártkert besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, INFRASTRUKTURÁLIS HÁTTERÉT BIZTOSÍTÓ FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSÁRA (ZP-1-2019) me4gnevezésű felhívására benyújtott pályázata alapján 7 103 552Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban (2259-8/2019/HERMAN) részesült, amelyből az alábbi tevékenységek valósultak meg:

A projekt elsődleges célja a Mindszentgodisa Községi Önkormányzat által 2017-ban elkezdett zártkerti revitalizációs program folytatása volt a termésbiztonság komplex növelése érdekében. A projekt megvalósításának célterületei:

  •     
  • A     2. célterület keretében a Mindszentgodisa zártkert 712 hrsz     ingatlanon 1 db 30 m mély talajvíz kút kerül kiépítése,     tervezetten évi 250-250 m3/év vízkivételi kapacitással.     Beszerzésre és telepítésre került az ingatlanon 1-1 szivattyú     és földbe telepített 3 m3-es tartály is.     

        
  • A     4. célterület keretében 4 blokkban összesen 2500 fm vadkerítés     és 8 db kapu került telepítésre.

A fejlesztés eredményeként öntözhetővé váltak a 2017-ben telepített gyümölcs és szőlő ültetvények, ami növeli a termésmennyiséget és megelőzhetővé válnak a térségben gyakori vadkárok.

A projekt mintaként szolgál a lakosság számára is arra, hogy minél nagyobb mértékben újra hasznosítva legyenek a zártkerti ingatlanok Mindszentgodisán.

A pályázati program megvalósítása során a vadkerítés elkészítésében, az oszlopok leállítása és a drótháló telepítése során önkéntesek és közfoglalkoztatottak kerültek bevonásra, s együttműködtünk helyi szervezettel, mint az Aranyborjú Földtulajdonosi Vadásztársasággal, amely biztosította a vadkerítés nyomvonalának vadbarát kialakításának kijelölését, valamint az egyesületi tulajdonban lévő eszközök térítésmentes biztosítása, önkéntesek toborzása során a Mindszentgodisáért Egyesülettel.  


Mindszentgodisa, 2020. október 29. 


Nagy Bernadett

polgármester


Letöltések

Nyomtatványok

Linkek

Miserend

Május

Műv. Ház

Birkózó edzés

Hétköznap

17:00 - 18:00

Látogatók

Látogatók online: 30

Copyright 2013-2020 Mindszentgodisa | www.mindszentgodisa.hu | Minden jog fenntartva!