Programok

Díszpolgáraink

Kitüntetettjeink


Szilvási Zoltán


Szilvási Zoltán 1959 július 13.-án született Tósnyárasdon. Itt kezdte látogatni a magyar nyelvű alapiskolát, majd az ötödik osztálytól Galántán folytatta tanulmányait. Az alapiskola elvégzése után Karván a kertészeti szakon, majd Komáromban a növénytermesztési szakon tanult tovább. Iskolái elvégzése után a helyi TSZ-ben kezdett el dolgozni, a növénytermesztési ágazatban 1992-ig, mint a dohánytermesztő csoport vezetője, majd 1993-tól mint agronómus 2002 december 31.-ig.


2003-tól Tósnyárasd falu polgármestere. A falu társadalmi életéből bőven kivette részét. Mint itt szülöttnek, a falu élete mindig szívügye volt. A helyi civil szervezetek életébe is bekapcsolódott, a Csemadok alapszervezetében pár évig mint vezetőségi tag volt. 1985-ig a színjátszó csoport tagja. Fő aktivitását a helyi Kiskertészek szervezetében fejti ki, ahol 1983-tól a mai napig a szervezet elnöke. 1981-ben választották meg először a falu önkormányzati képviselőjének, és ez a tisztség a polgármesteri kinevezésig tartott, 1999-től 2003-ig alpolgármesterként tevékenykedett. 1983-ban megnősült, családot alapított, feleségével Szilvási Erzsébettel, együtt nevelték három gyermeküket Anettot, Adriánt és Tamást. Családja mindig támogatta, a falu életének egyengetésében, szervezésében. Tevékenységének egyik fő jellemzője, hogy támogatója volt a hasznos dolgoknak, a baráti kapcsolatok ápolásának, így a testvértelepülés Mindszentgodisával való együttműködésnek is, amely 1965-ben kezdődött. Közvetlen résztvevője 2003 júliusától, amikor először köszönthette, a Bimbó István polgármester vezetésével Tósnyárasdra érkező mindszentgodisai látogatókat. Az Ő meghívására először 2003. augusztus 20.-án járt először Mindszentgodisán. Azóta számos alkalommal jött hivatalos, vagy baráti látogatásra falunkba.


2018-ban ismét Szilvási Zoltánnak szavazott bizalmat a lakosság, így az Ő vezetésével épül, szépül Tósnyárasd és töltődik meg tartalommal, testvér települési kapcsolatunk.


E barátság ápolására buzdítja a család tagjait, és a falu lakosait, immár 16 éve.


Letöltések

Nyomtatványok

Linkek

Miserend

Május

Műv. Ház

Birkózó edzés

Hétköznap

17:00 - 18:00

Látogatók

Látogatók online: 2

Copyright 2013-2020 Mindszentgodisa | www.mindszentgodisa.hu | Minden jog fenntartva!